18 Kasım 2011 Cuma

Pratik Mutfak Bilgileri


Zeytin yağlı yemek pişirirken bilemiz gereken püf noktaları

1-Zeytin yağlı yemeklere biraz şeker atmak yemeğimizin daha lezzetli olmasını sağlar.


2-Zeytin yağlı yemekleri yemeden bir gün önce pişirirsek iyice dinlenmiş olur,pişen yemeğimizin daha lezzetli olması için tencerenin kapağını yemek soğuyunca açalım.

3-Zeytin yağlı yaprak dolmasını tencereye dizerken her katına biraz sıvı yağ ve limon suyu ekliyelim.


4-Tereyağını kızdırırken içine biraz sıvıyağ katarsanız yağın yanmasını önlersiniz.


5-Sodaların gazının kaçmaması için şişeleri buzdolabına baş aşağı olarak koyun.


6-Tavuk haşlarken suyuna biraz karabiber,birkaç defne yaprağı ve limon suyu eklersek tavuğumuz daha çabuk ve daha lezzetli pişer.


7-Salçanın bozulmaması için her kullanmada kavanozun içine biraz sıvı yağı koyun.

8-Pişen sütün taşmaması için süt tenceresinin ağız kısmına yağ sürülür.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.