14 Aralık 2011 Çarşamba

Mantarlı Şehriye Pilavı



Mantarlı Şehriye Pilavı

Malzemeler 4 kişilik : Bir su bardağı şehriye, 2 su bardağı sıcak su, bir çorba kaşığı tereyağ, 250 gr.mantar,2 adet sivri biber, 1 adet domates, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz,karabiber.

Mantarlı Şehriye pilavının yapılışı Mantarları iyice yıkadıktan sonra boyuna dilimliyelim ve 4 çorba kaşığı sıvıyağda mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım, üzerine önce kçük küçük doğradığımız biberi sonra domatesi ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edelim.

Bu arada ayrı bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağını eritip içine şehriyeleri ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım sonra üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzu da ekliyerek pişirelim.Pişen pilavı 10 dakika demlendirelim ve servis tabağına alalım tam pilavın ortasına mantarlı harcı koyup sıcak olarak servis edelim .

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.