14 Aralık 2011 Çarşamba

Muhallebi



Muhallebinin malzemeleri


Bir kilo süt, 3 yumurta akı, 3 yumurta sarısı, bir su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı pirinç unu, 2 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı pudra şekeri.


Muhallebinin yapılışı


Sütü bir tencereye alalım içine bir su bardağı şeker,un,pirinç unu ve yumurta sarılarını koyup çırpalım.Ateşte göz göz olana dek pişirilir.Soğuduktan sonra bir kase içinde kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını muhallebiye ilave ederek karıştırılır sonra muhallebiyi bir servis tabağına boşaltıp üzerine pudra şekeri serpilir,istenirse şeker karamelleştirilerek sos olarak üzerine gezdirilir.Soğuk olarak dilimler halinde kesip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.