20 Temmuz 2012 Cuma

KAŞARLI TAVUK


MALZEMELER ( 4 KİŞİLİK)

1 ADET TAVUK
100 GR YEŞİL SİVRİ BİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI ( TERCİHEN MARGARİN)
KAŞAR PEYNİRİ
SÜT

YAPILIŞI:

Tavuğu haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Diğer yanda iki çorbakaşığı unu, birt çorba kaşığı tereyağı ile karıştırp ateşte hafif sarartıp kavurun, bu karışımöa süt ilave edip koyu boza kıvamında bir sos elde edin. Ddilimiş tavuk sos ve ince kıyılmış sivri biberi beraberce karıştırın. Isıya dayanıklı cam bir kaba koyun ve üzerine kaşar peyniri rendeleyip, fırına sürün ve peynirler kızarana kadar pişirin, sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.