20 Temmuz 2012 Cuma

MEYVELİ KEK


MALZEMELER

4 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
300 GR MARGARİN, ERİTİLMİŞ
3 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
1 TUTAM TUZ

YAPILIŞI:

Şeker, tuz ve eritilmiş margarini çırpın, yumurta ilave edip un ve diğer malzemeleri katın. Üzerine limon ya da portakal kabuğu rendeleyin, bir kahve fincanı kuru üzüm, portakal ve incir şekerlemesi koyup b,raz ceviz rendesi serpin. 15 dakika harlı, daha sonra 40 dakika normal ateşte pişirip, fırından alın. Üzerine hafif toz şeker serpip, servis yapabilirsiniz

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.