4 Ağustos 2012 Cumartesi

YAYLA ÇORBASI


MALZEMELER
7 SU BARDAĞI SU ( BİR SU BARDAĞI ET VEYA TAVUK SUYU DA OLABİLİR)
1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
1 KAHVE FİNCANI UN
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1 TATLI KAŞIĞI NANE
1 TATLI KAŞIĞI TUZ2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

YAPILIŞI

Suyu trncereye koyun, pirinci yıkayın ve suya ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra ateşte yarım saat pişirin. Bir kaseye yumurtayı kırın, unu yoğurdu tuzu ilave edin ve telli iyice karıştırın. Kaynayan pirinçli suya telle karıştıra karıştıra ilave edin ve 10 dk pişirin. Bir tavada tereyağını eritin naneyi de ilave edin biraz çevirin kaynayan çorbanın üzerine ekleyip servis yapabilirsiniz. Et sulu istenirse pişirirken yarı suyuna ekleyebilirsiniz.

YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.