
Malzemeler
3 adet kabak,1 çay bardağı ceviz içi,3 diş sarımsak,2 dilim bayat ekmek,1 fincan sıvı yağ,1 su bardağı yoğut –süzme yoğurt olursa daha iyi olur—1 tutam tuz miktarı isteğe göredir.
Yapılışı
Kabakları iyice yıkayıp üzerlerini kazıyalım.sonra bir rende yardımı ile rendeleyip bir tencereye koyalım üzerine 1 fincan sıvı yağı ve bir tutam tuzu koyarak pişmeye bırakalım.
Diğer taraftan sarımsağımızı ezelim,bayat ekmeğimizi –varsa robottan geçirip-yoksa elle ufalıyalım,ceviz içini iyice dövelim veya robottan geçirelim,bütün bu malzemeleri bir kabın içine koyduğumuz bir bardak yoğurtla karıştıralım,iyice karışan bu malzemelere pişirip soğuttuğumuz kabağımızıda ekliyerek yeniden fazla hırpalamadan karıştıralım.Tuzu istenilen miktarda eklemeyi unutmayalım.Salatamızı deri bir servis tabağına alalım üzerine biraz sıvı yağ gezdirerek dere otu veya zeytinle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun. Hanımlar bu salatayı etli yemeğinizin yanında yanına servis edebilirsiniz.
2 yorum:
Merhaba,
Siteniz hayırlı olsun, güzel tarifleirniz var, sizi linklerimize ekleyecegim birazdan, arzu ederseniz sizde ekleyebilirsiniz.
Ellerinize sağlık tüm tarirler cok basarılı, ben de kabak salatası yaparım, ancak içine ekmek koymamıstım hiç ?
Birde boyle deneyeyim ...
sevgilerimle,
Figen Karavaş
Teşekkürler Figen Hanım:)Kabak salatasını denemenizi özellikle tavsiye derim,şu an sitemiz açılalı çok yeni oldu henüz 3 günlük:) o yüzden dols linkler bölümü yapamadık henüz ama en kısa sürede yapacağız ve sizin sitenizin de oradaki yerini alacak:)
Yorum Gönder