1 Ekim 2007 Pazartesi

Yumurtalı Patates



Hanımlar çoğumuzun evinde patates olmazsa olmazların başında gelir,haftanın bir kaç gününde mutlaka patates sofradaki yerini alır.Ben çoğu zaman patatesi haşlar dolabımda acil durumlar için bulundururum.Şimdi tarif edeceğim yemeği kahvaltıda dahi yiyebilirsiniz özellikle çoçuklarınızın seveceğinden eminim



Malzemeler


3 adet haşlanmış patates---1 adet kuru soğan küçük boy—1 adet domates---1 adet sivri biber—3 yumurta---tuz,karabiber,pul biber.



Yapılışı


Tavamıza biraz sıvı yağı koyalım içine küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyerek pembeleştirelim.Daha sonra biberi ve domatezi ufak ufak doğrayalım sovana katalım. Patateslerimizi de kabuklarını soyup küp küp kesip tavaya alalım tuzu ve baharatlarıda ekleyip çevire çevire kavuralım sonra ateşini kısalım 3 yumurtayı ayrı bir kapta çırpalım ve patatesin üzerine dökelim kapağı kapatıp birkaç dakika pişirelim. Sonra isterseniz yemeğimiz sıcak iken üzerine kaşar rendeleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.