1 Ekim 2007 Pazartesi

Sebzeli Bulgur Pilavı




Malzemeler

250gr. Pilavlık bulgur-----3 çorba kaşığı tereyağ---1 adet soğan---1 adet domates—1 adet sivri biber---3 bardak et suyu---1 tutam maydonoz,taze nane---tuz,pul biber,yarım çay kaşığı kara biber.


Yapılışı

Bulgurumuzu ayıkladıktan sonra soğuk sudan geçirelim,diğer taraftan soğanı kuş başı doğruyalım,tere yağını bir kapta eritelim soğanlarımızı içine koyalım pembeleşinceye kadar kavuralım sonra bulgurumuzuda katarak 15 dakika daha kavuralım.Daha sonra tuzu ve baharatlarımızı ve doğradığımız yeşil biber ve domatezimizi de içine katarak 2-3 dakika daha kavurarak 3 bardak sıcak et suyunuda bulgurumuza dökerek 5-6 dakika daha kaynatalım
Sonra ocağı kapatıp demlenmeye bırakalım..Daha sonra servis tabağına alarak üzerini maydonoz ve dere otu ile süsliyelim.Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

domatesli bulgur pilavı=malzemeler=
bulgur
tuz
1 adet soğan
2 adet sivri biber
3 adet domates
yarım yemek kaşığı salça
yapılışı=tencerenin içindeki yağa doğradığımız soğanı ve biberi katıyoruz.soğanla biberi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.sonra domatesleri rendeliyim katıyoruz.hepsi kavrulunca içine salçamızı atıyoruz.yine kavrulduktan sonra tencerenin içine ağzına kadar doldurmamak şartıyla su dolduruyoruz.tenceredeki karışım kaynayana kadar bekliyoruz kaynayınca göz kararı bulgur koyuyoruz,tuzunu ayarlayıp atıyoruz.bulguru koyduktan sonra iyice karıştırıyoruz.sonra pilavımızı kaynamaya bırakıyoruz.kaynayınca bulgurların pişip pişmediğini ağzımıza alıp bakıyoruz.piştiyse altını söndürüyoruz.pilavımız servise hazırdır.

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.