1 Ekim 2007 Pazartesi

Keçi Bacağı Tatlısı

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt—2 adet yumurta—1 paket kabartma tozu—1 tatlı kaşığı toz şeker—2 çorba kaşığı sıvıyağ---aldığı kadar un---kızartmak içiç sıvı yağ –bir fıske tuz.



Yapılışı

Unumuzu derin bir kaba alalım örneğin 500 gr.un—ortasını havuz gibi açalım içineyoğurt,yumurta,şeker,tuz,kabartma tozu,sıvı yağı koyalım ve yumuşak bir hamur eelde edene kadar yoğuralım.Yaptığımız hamurdan cevizden büyük parçalar koparalım onları iki elimizin arasında ovalıyarak şerit haline getirelim.---şeritler oklava gibi olacak-----sonra bu şeritleri 5 cm. Boyunda keselim bir ucundanda bıçak yardımı ile ufak yırtmaç atalım. Sonra kızgın yağda pembe olacak şekilde kızartalım. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır. İstenirse reçel veya pekmez ilede servis edilir.


Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.