15 Ekim 2007 Pazartesi

Ezme



Ezme



Malzemeler


2 adet büyük boy domates—2 adet yeşil biber—1 kaşık biber salçası—5 diş sarımsak—1 demet maydanoz—2 adet limon—1 çorba kaşığı nane—1 çay kaşığı pul biber—yarım çay kaşığı tuz—


Yapılışı


Domates ve biberleri bir kabın içine ince ince doğrayalım.Üzerine sarımsakları rendeleyelim.Daha sonra ise nane,salça,ve limon suyunu ayrı bir kasede karıştırıp domatesli malzemeye ilave edilir.Tuz ve pul biberide ilave ederek iyice karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzeri maydanozla süslenip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.