15 Ekim 2007 Pazartesi

Domatesli pilav


Domatesli pilav



Malzemeler


2 su bardağı pirinç—1 adet büyük domates—1 çorba kaşığı tereyağ veya margarin ve bir miktar tuz.


Yapılışı

Tencereye yağımızı koyup eritelim ev içine domatesimizi rendeleyelim. Suyunu çekene kadar kavuralım.Daha sonra pirinci ilave edelim ve tuzunu koyalım,3 su bardak suyu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Sonra ise yarım saat dinlendirip servis yapalım.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.