13 Ekim 2007 Cumartesi

Nohutlu pilav

Malzemeler



2 bardak pirinç- bir çay bardağı nohut—2bardak sıcak su---2 kaşık margarin veya tereyağ. tuz



Yapılışı


Pirincimizi ayıklayıp güzelce yıkıyalım ve yarım saat sıcak suda bekletelim.teflon bir pilav tenceresinde 2 kaşık yağımızı eritelim içine 2 bardak sıcak suyumuzu ilave edelim tuzumuzu ve haşlanmış nohutlarımızı ilave edelim. Bir taşım kaynatalım. Sonra pirincimizi süzerek nohutlarımıza ilave edelim tencerenin ağzını kapatarak suyunu çekene kadar kısık
Ateşte pişirelim. Sonra ocaktan alalım 10 dakika demlenmeye bırakalım. Sonra servis edelim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

olmassa hesaplaşacaz senle ;:D eline sağlık süper paylaşm

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.