13 Ekim 2007 Cumartesi

Şekerpare Tatlısı

Malzemeler

Yarım paket margarin—2 su bardağı un—2 yumurta—2 fincan pudra şeke1 tatlı kaşığı kabartma tozu—bir fıske tuz—bir avuç fındık içi veya badem.

Şekerpare Yapımı

Yapılışı



Önce şerbeti hazırlar soğumaya bırakırız.Margarinimizi eritip ılık duruma getirelim.diğer tarafta 2 yumurtayı pudra şekeri ile çırparak ılık duruma getirdiğimiz margarinimize ekleyip çırpma işlemine devam edelim.Bir fıske tuzu ve kabartma tozunu una karıştıralım. Unumuzu yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekliyelim .hanımlar burada dikkat ediceğiniz husus karışımı kaşıkla değil elle karıştırıp,yumurtaları una iyice yedirip güzel ve yumuşak bir hamur meydana gelene kadar yoğurulur.Yoğurma işlemi tamamlanınca hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerlerine birer fındık veya badem konularak 180 derece fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarılınca soğuk şerbetimizi şekerparelerin her birini üstüne gelecek şekilde yavaş yavaş dökülür. Şerbet yapımını aşağıda tarif edeceğim şimdiden afiyet olsun.


Şerbet Yapımı


2 bardak su ve 2 bardak şeker bir tencerede 15 veya 20 dakika kaynatılır indirmeye yakın limon suyu ilave eldir.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.