11 Ekim 2007 Perşembe

Sıkma Köfte

Malzemeler


250gr.kıyma—1 demet maydanoz—2 adet soğan—2 çorba kaşığı kırık pirinç—6 su bardağı et suyu—2 limonun suyu-tuz ,karabiber.


Yapılışı


Kıymamızı derin bir kaba alalım içine tuz, karabiber , rendelenmiş soğan—dikkat soğanı rendeledikten sonra suyunu sıkın—ince ince kıydığımız maydanoz ve 20 dakika ılık suda beklettiğimiz pirincimizi katarak iyice yoğuralım.

Sonra küçük küçük yuvarlak köfteler yapılır ceviz büyüklüğünde veya biraz daha küçük olabilir, köfteleri tabanı geniş teflon bir tencereye alıp üzerine 2 limonun suyunu gezdirelim kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirelim.sonra üzerine et suyumuzu da ilave ederek orta ateşte tekrar pişirelim sıcak olarak servis yapalım.yanına patates püresi veya pilav yapabilirsiniz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.