11 Ekim 2007 Perşembe

İrmikli puding

İrmikli Pudink






Malzemeler


1 kilo süt—8 yemek kaşığı irmik—9 yemek kaşığı toz şeker—1 paket vanilya—1 paket kakaolu bisküvi.




Yapılışı


Süt, irmik, şeker ve vanilyayı bir tencereye koyarak ateşe oturtalım sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelene dek pişirelim.orta boy bir kaba,borcam olabilir,kabın içini suyla ıslatarak pudingimizin yarısını dökelim.Üstüne kakaolu bisküvilerimizi dizelim kalan pudingi de üzerine dökelim.Üzerini bir spatula veya kaşığın tersi ile düzeltip 3-4 saat beklemek üzere buz dolabına koyalım. Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz ile süsleyip hafifde tarçın serperek servis edelim.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.