27 Ekim 2007 Cumartesi

Islak Kek


Islak Kek



Malzemeler

4 yumurta—2 su bardağı şeker—2 çorba kaşığı kakao—1 su bardağı süt—1 su bardağı sıvı yağ—3 su bardağı un—kabartma tozu ve vanilya.



Yapılışı

Önce şeker ve yumurtalar iyice çırpılır sonra içine süt,yağ,kakao ilave edilerek yine çırpılır.Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır daha sonra kalan malzemenin içine un,vanilya, kabartma tozu eklenir tekrar çırpılır elde edilen kek hamuru yağlanmış tepsiye dökülür 170 derece de pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra soğumadan ayırmış olduğumuz1 bardak sütlü ve yumurtalı karışımı kekin üzerine eşit şekilde dökelim…

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.