27 Ekim 2007 Cumartesi

Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan cevizli kurabiye



Malzemeler


2 adet yumurta—yarım paket margarin—1 paket kabartma tozu—1 çay fincanı toz şeker—1 çay bardağı Hindistan cevizi –alabildiğine un.


Yapılışı


Yağımızı oda sıcaklığında yumuşatalım, 1 yumurtamızın beyazını ve sarısını ayıralım.Yumuşattığımız margarine yumurtanın sarısını,toz şekeri,Hindistan cevizi,kabartma tozu ,diğer yumurtanın akını ve sarısını katalım iyice karıştıralım ve azar azar unu ilave edelim.Hamurumuz katıca bir hamur olacaktır.İyice yoğuralım.ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyalım. Her birinin bir tarafını önce yumurta akına sonrada toz şekere
batırıp tepsiye dizelim. Orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirelim...Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.