24 Ekim 2007 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler

1 kilo pırasa—1 çay bardağı zeytin ya 1 adet havuç—1 çay fincanı pirinç—1 adet kesms şeker—yarım limon,tuz. Bir adet soğan.



Yapılışı

Pırasaları yıkayıp ayıkladıktan sonra birer parmak kalınlığında doğrayalım. Bir tencereye sıvı yağımızı koyalım. Biraz ılınan yağın içine ince ince doğradığımız soğanlarımızı koyup bir iki kere çevirelim. Sonra küp küp doğradığımız havuçları,pırasayı.tuzu tencereye alalım üzerine bir bardak su koyarak ve de bir fincan pirinci de serpiştirerek pırasamızı pişmeye bırakalım. Bu arada eğer yemeğimizin renkli olmasını isterseniz salça katabilirsiniz.pişip soğuyan pırasamızı servis tabağına alalım ve limon dilimleri ile süsleyelim. Üzerine limon suyu gezdirelim arzuya göre…

Hanımlar zeytin yağlı yemeklere biraz şeker konabilir daha lezzetli olması bakımından arzu ederseniz pırasa yemeğiniz pişerken 1 adet kesme şekeri atabilirsiniz. Bu sizin isteğinize bağlı. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.