9 Ekim 2007 Salı

Ispanaklı Arnavut Böreği

Malzemeler

500 gr. ıspanak—1 çay kaşığı pul biber—1 çay kaşığı tuz—bir yumurta—1 adet kuru soğan---bir miktar beyaz peynir---750gr. un.—yarım paket margarin ve bir çay bardağı sıvı yağ.






Yapılışı


Unumuzu derin bir kaba alalım ve  içine bir yumurta,tuz koyalım azar azar suyunu vererek yoğuralım.hamurumuz orta yumuşaklıkta olunca yoğurma işini bırakalım.Diğer tarafta ıspanaklarımızı iyice yıkayıp saplarını ayırarak yapraklarını ince ince doğrayalım.

İçine bir tutam tuz,beyaz peynir,pul biber, bir adet ince ince doğradığımız soğanı katarak harmanlıyalım.Hamurumuzu 10 eşit parçaya ayıralım.5 tanesini teker teker tabak büyüklüğünde açıp üzerlerini sıvı yağ ile yağlayıp üst üste koyalım. Sonra tegahımızı biraz unlayarak merdane yardımı ile üst üste koyduğumuz 5 li hamurumuzu tepsimize kadar büyütelim..margarinimizi bir kapta eritelim ve hafifçe tepsimizi bu erimiş yağ ile yağlıyalım.yaptığımız yufkamızı tepsimize alalım,üstüne ıspanaklı karışımın tamamını koyalım biraz erimiş sıvı yağı üzerine gezdirelim bir kenara alalım. Geride kalan 5 parça hamuruda aynı işlemle açarak malzememizin üstünü kapatacak şekilde tepsiye koyalım.


Hanımlar burada alt yufkatı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde biraz büyük tutarsak üst yufkanın üzerine doğru kıvırmamız kolay olur. En son kalan margarinimizi böreğimizin üzerine eşit miktarda gezdirelim ve fırına alalım. Altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.eğer böreğimizin yumuşak olmasını istersek fırından çıkınca üzerine su serpelim ve kalın bir bezleveya kağıtla kapatalım. Sarımsaklı yoğurtla yiyelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.