Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç-----3,5 su bardağı et suyu---40gr. Margarin veya tereyağı---1 çay bardağı haşlanmış nohut---1 çay bardağı haşlanmış bezelye---1 adet küp küp doğranmış orta boy havuç—tuz---dereotu-ince kıyılmış haşlanmış kırmızı biber---250gr. İyice kavrulmuş kuzu eti.
Yapılışı
Pirincimizi tuz ve limon suyu eklenmiş sıcak suyun içinde yarım saat bekletelim.Daha sonra unlu kalmayacak şekilde iyice yıkayalım.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi içinde yağımızı erittiğimiz tenceremize alalım ve pirincimizi kavurmaya başlayalım 2-3 dakika sonra önce kesilmiş havuçlarımızı katıp birkaç dakika kavuralım sonra nohutumuzu ve son olarakta bezelyemizi ilave ederek tuzumuzu da koyup,üzerine sıcak et suyunuda ilave edelim.
Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim. Pilavımız suyunu çekince ocağı kapatıp pilavı demlenmeye bırakalım.10—15 dakika demlendikten sonra orta boy bir servis kasesinin içine önce etlerimizi koyup pilavıda üzerine ekleyelim bir kaşık yardımı ile hafifçe pilavın üzerine bastıralım daha sonra kaseyi bir servis tabağına ters çevirerek boşaltalım.Etimiz üstte pilavımız altta kalıcak şekilde.
Daha sonra pilavımızı dere otu.,maydonoz,kırmızı biberle süsliyelim. Yerken kara biberini serpmeye unutmayalım.Afiyet Olsun...
5 Ekim 2007 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder