5 Ekim 2007 Cuma

Kaymaklı Ayva


Malzemeler


2 ayva—250 gr. Kaymak—1 su bardağı toz şeker---40 gr. loğusa şekeri—bu şekeri pastahane veya şekercilerde bulursunuz.—süslemek için nar taneleri.



Yapılışı


Ayvaların kabuklarını soyup enlemesine yarım parmak kalın halkalar şeklinde dilimleyelim.Daha sonra ayvaları bir tencereye alalım üzerine bir bardak şeker ve loğusa şekerini de koyalım daha sonra üzerini örtecek kadar su koyarak kaynamaya bırakalım.Ayvalar iyice pişip yumuşayınca suyunu süzelim.servis tabağımıza bir dilim ayva koyalım üzerine kaymak koyup diğer dilimi koyalım onunda üzerine kaymak koyup üstüne nar tanelerini serpiştirelim.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.