5 Ekim 2007 Cuma

Portakallı Kereviz

Malzemeler

4 kereviz---3 patates—1 adet soğan—2 adet havuç---1 çay bardağı zeytinyağı—1 çay kaşığı toz şeker—bir tutam tuz—1 su bardağı portakal suyu.



Yapılışı

Kereviz ve patatesleri istediğimiz büyüklükte doğrayalım ve kararmamaları için limonlu suda bekletelim. Diğer taraftan soğanımızı soyalım havuçları temizleyip küp küp doğrayalım.Zeytin yağı bir tencereye koyalım içine soğanlarımızı ilave ederek soteliyelimSırasıyla havuç, patates ve kerevizi ekliyelim.

3-4 dakika pişirelim,portakal suyunu tuzunu ve bir çay kaşığı toz şekeri ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım.sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim.daha sonra soğumaya bırakalım,servis tabağına alarak üzerini maydonoz ile süsleyip servis edelim.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.