2 Ekim 2007 Salı

Kadayıf Dolması




Malzemeler

500gr. Taze tam kurumamış kadayıf—2 su bardağı dövülmüş ceviz---3 yumurta—kızartmak için sıvı yağ.



Şerbetin yapımı


4  su bardağı toz şekere5 bardak su ekliyerek kaynatalım indirmeye yakın birçorba kaşığı limon suyu ilave edelim. Fazla olan şerbeti buz dolabında salkıyalım kek ve tatlılara kullanabilirsiniz.

Hanımlar kadayıfın kuru olmamasına nemli ve taze olmasına dikkat edelim.



Yapılışı


Tezgahımızın üzerine bir parça kadayıfı alalım üzerine bolca ceviz koyup rulo şeklinde sıkı sıkı saralım bir kenere alalım diğer kadayıflarada aynı işlemi yapalım sonra sıvı yağımızı kızdıralım.Dolma gibi yaptığımız kadayıfları bir kapta iyice çırptığımız yumurtaya bulayarak kızartalım.Daha sonra bunları soğuk şerbete atıp bekletelim şerbeti çeken tatlılarımızı servis tabağına alalım yanına kaymakla servis edebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım :)) olsada yesek yalnız yuurta kokusu oluyormu onu merak ediyorum.Sevgiler...

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.