2 Ekim 2007 Salı

Etli Büryan Pilavı




Malzemeler

2 su bardağı pirinç---1adet haşlanmış tavuk göğsü veya bu pilava haşlanmış kuzu etide kullanabilirsiniz---1 adet kuru soğan—2 dal yeşil soğan---3 kaşık margarin---4 su bardağı tavuk suyu---1 çay kaşığı kuru nane—tuz,karabiber.

Pilavımızı yaparken ölçümüz önemlidir pirinci ölçtüğümüz bardakla et suyunu ölçüceğiz.Bu tarif 1 bardak pirinç 2 bardak su olarak denenmiştir.



Yapılışı


Pirincimizi bir kapta ayıklıyarak bol su ile yıkayalım. Unlu kalmamasına dikkat edelim.Yağımızı pilav tenceresinekoyup eritelim.soğanlarımızı ince ince doğrayıp yağın içine alalım biraz pembeleşincepirinci ilave ederek kavurmaya başlıyalım.sonra tuzu,naneyi,karabiberi ilave ederekbirkaç dakika kavuralım.

Tavuk suyumuzu ekleyelim üzerine tavuk etlerini de didikliyelim kapağını kapatarak pilavımızın suyunu çekmesini bekleyelim. Pilav suyunu çekince ocağımızı kapatıp demlenmeye bırakalım.Sonra afiyetle yiyelim,yanına ayranıda unutmıyalım:)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.