1 Ekim 2007 Pazartesi

Sebzeli Köfte

Malzemeler

Yarım kilo yağsız dana kıyması---2 çorba kaşığı irmik—2 dilim kepek ekmeği bayat olucak---1 adet soğan--- 1 adet kabak---maydonoz,dere otu,tuz,karabiber,2 diş sarımsak,1 çay kaşığı kimyon.




Yapılışı


Kıymamızı bir derin kaba alalım,içine dövülmüş sarımsağı,irmik,rendelenmiş soğan,kepek ekmeğini
--ekmeği iyice ufalıyarak—kabuğunu kazıdığımız 1 adet kabağımızı rendeleyerek,ince ince kestiğimiz maydonoz ve dere otlarınıda kıymamıza katalım.Köftemizi tatlandımak için de tuz,karabiber,kimyon arzu ederseniz yeni baharda katabilirsiniz bunları damak tadına göre miktarını ayarlıyabilirsiniz.


Bütün malzemeleri iyice yoğuralım sonra kabımızın üzerini folyoyla kapatıp 1-2 saat buz dolabında bekletelim.Bu köfteleri kömür ateşinde,fırın ızgarasında yapabilirsiniz ama ben teflon tavada denedim.Teflonumuzu hafifçe yağlıyalım köftelerimizi yuvarlak veya uzunca şekli size kalmış tavamıza koyup pişirelim.

Yanına közlenmiş kırmızı biber,közlenmiş patlıcan ile servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.