9 Ekim 2007 Salı

Tel Kadayıf




Malzemeler



Yarım kilo tel kadayıf—yarım paket margarin—150 gr. dövülmüş ceviz—3 su bardağı süt.


Şerbet yapımı


3 su bardağı su—3 su bardağı şeker—yarım limon suyu—bir tencerede su ve şekeri kaynatalım indirmeye yakın limon suyunu ilave ederek birkaç dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım şerbet tamam. Afiyet olsun tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı.


Yapılışı


Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.orta boy tepsimizi yağlayıp kadayıfımızın yarısını tepsiye yayalım.Cevizlerimizi üzerine eşit miktarda dökelim.

Kalan kadayıfımızıda üzerine hafifçe bastırarak yayalım sonra üzerine erittiğimiz yağı gezdirelim.180 derece ısıtılmış fırında penbeleşinceye kadar pişirelim.

Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine ılık sütü gezdirelim daha sonra soğumuş şerbeti tatlının üzerine dökelim.

Ve servis edelim.yanına kaymak koyabilirsiniz.Afiyet Olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

denedim harika birşey

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.