Edirnenin Karaağaç Köftesi
Malzemeler
Yarım kilo az yağlı koyun kıyması—1 soğan—1 demet maydanoz—4 dilim bayat ekmek içi—yarım çay kaşığı karabiber—2 çorba kaşığı yoğurt—tuz—kızartmak için sıvı yağ.
Yapılışı
Soğanı soyup rendeliyelim,maydanozu yıkayıp ince ince kıyalım,Derin bir kaba kıymamızı koyalım üzerine,maydanoz,soğan,tuz,ufalanmış ekmek içi,karabiber,yoğurt,ilave ederek hepsini iyice harmanlayıp yoğuralım.sonra küçükküçükyuvarlak yuvarlak köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızartalım.yanına patates kızartması veya pirinç pilavı ile servis yapabiliriz.Afiyet Olsun...
14 Kasım 2007 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder