14 Kasım 2007 Çarşamba

Edirnenin Karaağaç Köftesi

Edirnenin Karaağaç Köftesi


Malzemeler

Yarım kilo az yağlı koyun kıyması—1 soğan—1 demet maydanoz—4 dilim bayat ekmek içi—yarım çay kaşığı karabiber—2 çorba kaşığı yoğurt—tuz—kızartmak için sıvı yağ.


Yapılışı

Soğanı soyup rendeliyelim,maydanozu yıkayıp ince ince kıyalım,Derin bir kaba kıymamızı koyalım üzerine,maydanoz,soğan,tuz,ufalanmış ekmek içi,karabiber,yoğurt,ilave ederek hepsini iyice harmanlayıp yoğuralım.sonra küçükküçükyuvarlak yuvarlak köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızartalım.yanına patates kızartması veya pirinç pilavı ile servis yapabiliriz.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.