21 Kasım 2007 Çarşamba

Un Çorbası

Un Çorbası




Malzemeler


2 yemek kaşığı yağ—2 kahve fincanı un—4 bardak su—nane,kırmızı biber,yarım kaşık yağ.



Yapılışı


Yağ bir tencereye konup üzerine un ilave edilerek kavrulur.Ateşimizin yavaş olması gerekir.4 bardak su kavrulan una yavaş yavaş karıştırılarak ilave eldir.Çorba kaynıyana kadar karıştırma işlemi devam eder.bu arada tuzu ilave edilirl ve iyice kaynaması beklenir.Kaynaması tamamlanan çorba ateşten alınır ve kaselere boşaltılır.Üzerine yarım kaşık yağda nane ve biber yakılarak gezdirilir afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.