21 Kasım 2007 Çarşamba

Soğan Çorbası

Soğan çorbası



Malzemeler

6 bardak et suyu—2 kaşık margarin—1 çorba kaşığı un—4 adet soğan—1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri,tuz.



Yapılışı

Soğanların kabuklarını soyup iyice yıkadıktan sonra yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.Bir tencerede margarinimizi eritip soğanlarıda ilave ederek hafif pembeleştirelim.Daha sonra üzerine un ilave ederek biraz daha kavuralım.Et suyunu ve tuzunu koyup kısık ateşte yarım saat pişirelim.Pişen çorbamızı kaselere alalım üzerine kaşar rendesi ve istenilen baharatlar serpilerek servis edilir.Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.