Kış çorbası
Malzemeler
3 tane havuç—2adet patates—1 adet kereviz—1 fincan un—2 çorba kaşığı margarin—7 bardak et suyu—2 yumurta sarısı—1 su bardağı süt-tuz.
Yapılışı
Havuçlarımızı,patates ve kerevizi iyice kabuklarını soyup güzelce yıkayalım .Et suyunu bir tencereye koyup sebzeleride içine katarak iyice kaynatalım.sebzeler yumuşayınca ocaktan alalım. Biraz soğuyunca sebzeleri blendırdan geçirelim. Blendır yoksa ezerek süzgeçtende geçirebiliriz.Başka bir tencerede yağ ile unu hafif kavuralım yavaş yavaş sütü ilave edelim devamlı karıştırarak çırpılmış yumurta sarılarınıda ilave edelim.Topaklanmamasına dikkat ederek 3 dakika pişirelim.sonra içine blendırdan geçirdiğimiz sebzeleri ve onları haşladığımız kalan et suyunuda ilave ederek,tuzunu koyup 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Afiyet olsun….
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder