19 Kasım 2007 Pazartesi

Yayla çorbası

Hanımlar bu gün size kış günlerinin baş tacı çorbalarımızdan birkaç tarif vericeğim.




Yayla çorbası




Malzemeler

6 yemek kaşığı yoğurt—8 bardak et suyu—4 çorba kaşığı pirinç—2 kahve fincanı un—2 yumurta sarısı—yarım paket margarin—1 su bardağı süt—tuz,nane.



Yapılışı

Pirincimizi ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra 1 saat ılık suda bekletelim.Daha sonra 8 bardak et suyumuzu bir tencereye koyalım içine pirinci de ilave ederek kaynamaya bırakalım.Süt ve unumuzu iyice karıştırıp kaynamak,ta olan pirince yavaş yavaş katalım.

Sonra margarinimizi ve tuzumuzu da kaynıyan çorbaya ekliyerek 10 dakika kaynatalım.ocaktan aldığımız çorbanın içine yoğurt ile çırpılmış yumurta ilave edilir,üstüne bolca nane serpilerek servis edilir.Afiyet Olsun.....

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.