14 Kasım 2007 Çarşamba

Yumurtalar Taze mi?

Hanımlar yumurtanın tazeliğini evde yapacağınız ufak testlerle anlıyabilirsiniz.Bir kaseye su doldurun ve yumurtayı yavaşça içine bırakın.eğer eğik durursa pek taze değil eğer dibe çökerse taze,suda yüzerse bayat demektir.Yumurtayı kırdığınız zaman sarısı dağılıyorsa yumurta taze değildir.



Yumurta satın alırken,güneş ışığından uzakta,korunaklı bir ortamda muhafaza edilen yumurtaları seçin.Yumurtanın kabuğu temiz ve pürüzsüz olmalı.


Çatlak ve kırık yumurtaları almayın.Çünki bunlar tazeliğini kaybedip çabuk bozulurlar ve mikrop üretirler.Satın aldığınız yumurtaları buz dolabına koymadan önce mutlaka ıslak bir bezle silin.sivri ucu altta kalacak şekilde buzdolabının yumurtalık kısmına yerleştirin.


Bu şekilde yumurta 3-4 hafta taze kalabilir.Hamur işlerinde kullanacağınız yumurtalar oda sıcaklığında olmalı.soğuk yumurta hamurunuzu istediğiniz gibi kabartmaz.Kullanmadan 1-2 saat önce yumurtaları dolaptan çıkarın.Rafadan yumurtayı su kaynamaya başladıktan itibaren 3 dakika,kayısı kıvamı yumurtayı 5 dakika,lop yumurtayı ise 10 dakika süreyle pişireceksiniz.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.