Avukma
Malzemeler
2 soğan—2 domates—1 salatalık—2 sivri biber—yarım demet maydanoz—yarım demet taze nane—50gr. çökelek—sızma zeytin yağı-tuz.
Yapılışı
Soğanları soyup ince ince kıyalım sonra tuzla iyice ovalım.domates ve salatalıklarıda yıkayıp küçük küçük doğrayalım.biberleri küçük küçük doğrayalım,maydanoz ve naneyi yıkayıp ince kıyalım.sonra bunların hepsini bir kapta karıştıralım. Üzerine çökelek peyniri ve zeytin yağınıda dökerek harmanlıyalım tuzunu ilave ederek servise hazır duruma getirelim. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder