1 Aralık 2007 Cumartesi

Avukma

Avukma



Malzemeler

2 soğan—2 domates—1 salatalık—2 sivri biber—yarım demet maydanoz—yarım demet taze nane—50gr. çökelek—sızma zeytin yağı-tuz.



Yapılışı

Soğanları soyup ince ince kıyalım sonra tuzla iyice ovalım.domates ve salatalıklarıda yıkayıp küçük küçük doğrayalım.biberleri küçük küçük doğrayalım,maydanoz ve naneyi yıkayıp ince kıyalım.sonra bunların hepsini bir kapta karıştıralım. Üzerine çökelek peyniri ve zeytin yağınıda dökerek harmanlıyalım tuzunu ilave ederek servise hazır duruma getirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.