Adananın Babagannuçu
Malzemeler
4 iri patlıcan—2 soğan—2 çorba kaşığı salça—1 çorba kaşığı sıvı yağ—1 domates—1 limonun suyu—tuz,kırmızı toz biber.
Yapılışı
Patlıcanları fırın yada ocakta közleyin sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Diğer tarafta soğanları soyup halka halka doğrayın ve sıvı yağda kavurun üzerine salçayıda ekleyin karıştırın patlıcanlarıda ilave edin kavurmaya devam edin.3-5 dakika kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın.
Domatesi ufak ufak doğrayıp tuzu,limonu,toz kırmızı biberide patlıcanlara ekleyip karıştırın servise hazır.Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder