24 Aralık 2007 Pazartesi

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Malzemeler


1,5 su bardağı toz şeker—4 yumurta—1 su bardağı ceviz içi—2 su bardağı un—2 tatlı kaşığı tarçın—1 tatlı kaşığı kabartma tozu—3 adet elma.

Yapılışı


Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.cevizleri dövelim.Derin bir kabın içerisinde yumurtaları ve toz şekeri kar haline gelene kadar çırpalım.Unu,kabartma tozunu ve tarçınıda yumurtalı karışıma ekleyip tekrar çırpalım.


En son ceviz ve elmalarıda katıp kaşıkla bir iki karıştıralım.Kek kalıbını yağlayıp karışımı kalıba dökelim orta ısılı fırında 45-50 dakika pişirilir. Pişince fırından alınır soğuması beklenir. Daha sonra kalıptan çıkarılan kek bir servis tabağına alınır.Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.