24 Aralık 2007 Pazartesi

Ballı Kurabiye

Ballı kurabiye

Malzemeler


1 su bardağı süzme bal—50gr. margarin—2 tatlı kaşığı karbonat—1 yumurta—1 çay bardağı ceviz—yarım su bardağı toz şeker—350gr veya 400gr. un.

Yapılışı


Teflon bir tavaya bal,margarin,şeker konup ısıtılır.yağ eriyince ateşten alınıp soğumaya bırakılır.Derin bir kabın içine unumuzu ve karbonatı koyup karıştıralım.sonra yumurtamızı unumuza ekliyelim,ballı karışımda soğumuş ise onuda una katıp hepsini mikser yardımı ile iyice karıştıralım.


Hamur kıvamına gelince elle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyalım.yağlanmış fırın tepsisine dizerken üstlerini hafif bastırıp yassılaştıralım ve her birine bir ceviz parçası koyalım,orta ısılı fırında 12-15 dakika pişirip daha sonra soğuk olarak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.