24 Aralık 2007 Pazartesi

Vanilyalı Kurabiye

Vanilyalı kurabiye

Malzemeler


1 paket oda ısısında yumuşamış margarin—1,5 çay bardağı pudra şekeri—5 yemek kaşığı un—2 paket vanilya—2 su bardağı nişasta—

Yapılışı


Un,nişasta,pudra şekeri,vanilya bir kabın içinde iyice karıştırılır.başka bir kapta margarin iyice çırpılır ve içine unlu karışım konarak elle yoğurulur.hamur kıvamını alınca üzeri örtülerek 1 saat bekletilir.beklediği yerin serin olması gereklidir.Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp el ile yuvarlak şekil verilir.yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerleri bir çatal yardımı ile çizilir ve önceden ısıtılmış fırında 14-15 dakika pişirilir.soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.