8 Aralık 2007 Cumartesi

Kolay Börek

Kolay Börek


Malzemeler

2 adet yufka—1 su bardağı yoğurt—1 çay bardağı sıvı yağ—2 adet yumurta—1 su bardağı süt—yarım kilo beyaz peynir—1 su bardağı kaşar rendesi.


Yapılışı

Yufkalarımızı kibrit kutusu büyüklüğünde koparalım.Bütün malzemeyi bir kapta karıştıralım.—yoğurt,yağ,2 yumurta,süt,beyaz peynir,kaşar--- Daha sonra yufkalarıda bu malzemenin içine karıştırıp fırına dayanıklı bir kaba koyarak buz dolabında 1 saat bekletelim.daha sonra buzdolabından çıkarıp bir müddet oda sıcaklığında bekletip 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.Afiyet Olsun.....

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.