23 Ocak 2008 Çarşamba

Ayva Marmelatı


Ayva Marmelatı---


Malzemeler-----Bir kilo ayva--bir kilo toz şeker--2 su bardağı su-- 2 yemek kaşığı limon suyu.

Yapılışı--Ayvalar güzelce yıkanıp kabukları soyulur ve ortadan ikiye kesilerek çekirdekleri çıkarılır.Haşlanmak üzere bir tencereye alınır üzerine iki bardak su konarak ateşe konur. Ayvaların ezilmesi için çok iyi haşlanması gerekir.Sonra pişen ayvalar iyice ezilip üzerine bir kilo şeker dökülerek yeniden kısık ateşte kıvamını alana dek karıştırılarak pişirilir. Kıvamını alınca limon suyu eklenir bir iki taşım daha kaynatılarak ateşten alınır.ılınınca kavanozlara konur.

Ayvanın bol olduğu mevsimdeyiz bu marmelat ile kahvaltı sofranızı zenginleştirebilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.