23 Ocak 2008 Çarşamba

Portakal Reçeli


Portakal Reçeli---

Malzemeler--Bir kilo kalın kabuklu portakal --- 6 su bardağı şeker---3 su bardağı su--- 2 yemek kaşığı limon suyu--

Yapılışı------

Portakallar iyice yıkanıp üzerleri rende yardımı ile hafifçe kazınır.Derin bir tencereye alınan portakalların üzerine çıkacak kadar su konup haşlanmak üzere ocağa konur.Portakallarımız bütün olarak haşlanacaktır.İyi haşlanmayan portakallar acımtırak bir tat oluşturur onun için haşlama işlemi önemlidir hanımlar.Haşlanan portakallar soğuk suyla çalkalanır ve bir sebze kesme tahtasında istediğiniz büyüklükte kesilir. Dilim dilimde olabilir küçük küçükte olabilir burda kendi zevkinizle hareket edeceksiniz.Kestiğiniz portakalları bir tencereye alın üzerine 6 bardak şekeri ve yarım su bardağı suyu ilave edin ve pişmeye bırakın, kıvamını ara sıra kontrol edin eğer koyu olursa biraz biraz su ilave edebilirsiniz kısık ateşte pişiyor ve indirmeden limon suyunu katıyorsunuz. ılınınca kavanozlara boşaltın.

1 yorum:

arzu dedi ki...

ablacığım tarifte 3 su bardağı su diyorsunuz,yarım su bardağı suyu kullanıyorsunuz,aydınlatın lütfen reçeli yapmalıyım
teşekkürler.

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.