24 Ocak 2008 Perşembe

Gül Reçeli

Gül Reçeli----


Malzemeler------300gr.reçellik pembe gül-----1,5 kilo toz şeker---3 su bardağı su---2 yemek kaşığı limon suyu.


Yapılışı----

Gül yaprakları ayıklanıp iyice yıkanır,suyu süzülür üzerine dökülen bir bardak toz şekerle iyice ovulur.Kalan şeker ve3 bardak su bir tencereye konup kaynatılır,kıvamını alınca içine gül yaprakları ilave edilip reçel kıvamını alana dek kaynatılır.ateşten indirmeden limon suyu ilave edilerek bir iki taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.Ilınınca kavanozlara boşaltılır. Hanımlar reçelin kıvamını anlamak için mermer taş üzerine bir kaç damla reçel damlatın reçeliniz dağılmıyorsa kıvamı tamamdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.