Elma Marmelatı---
Malzemeler--Birbuçuk kilo Elma---bir kilo toz şeker--bir limonun suyu---bir bardak su.
Yapılışı--Elmaları iyice yıkayıp kabuklarını soyalım ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım,ufak ufak doğrayıp üzerine bir bardak su ilave ederek kaynatalım . İyice pişen elmaları süzgeçten geçirerek ezelim.Ezilen elmaların üzerine şekeri ilave ederek yeniden kaynatalım.Koyu bir kıvama gelince limon suyunu ilave edip bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alalım,ılınınca kavanozlara koyalım,serin bir yerde muhafaza edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder