18 Ocak 2008 Cuma

PASKALYA ÇÖREĞİ

Paskalya Çöreği



Malzemeler

3 adet yumurta--- 2,5 fincan ılık süt-- 1 su bardağı pudra şekeri--yarım paket eritilmiş margarin-- 2 kaşık marmelat-- 5,5 bardak un-- 1 küçük paket maya.




Yapılışı---
Mayayı ılık sütte eritelim .Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırıp çırpalım,üzerine,un,pudra şekeri,margarin ,marmelat,sütlü maya karışımını ilave ederek yoğuralım hamurumuzun üzerine bir bez örterek mayalanması için ılık bir ortamda dinlenmeye bırakalım.( Hamur kulak memesinden daha yumuşak olmalı neredeyse ele yapışacak şekilde)hamur mayalanınca ona saç örgüsü şekli vererek,üzerine yumurta sarısı sürüp,isteğe göre yumurtanın üstüne ceviz veya fındık kırıntıları serpilir , orta hararetli fırında 20 dakika pişirilir.afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.