18 Ocak 2008 Cuma

Mevsim sebzeleri


Mevsim Sebzeleri


Türk mutfağında önemli bir yeri olan ıspanak ,pırasa ve pazının tam zamanı.vitamin yönünden çok zengin olan bu bitkilerin sağlığımıza önemli katkıları oluyor.Her türlü yemeği yapılan ıspanak salata ve çorbalarda da kullanılabiliyor.Hatta derin dondurucuda bile saklanıyor.Fosfor,kasiyum,demir, sodyum,potasyum A, B1,B2,B3,C ve E vitaminleri,folik asit içermektedir .Kansere yakalanma riskini bile azalttığı söylenmektedir.Ne yapıyoruz bol bol ıspanak tüketiyoruz çocuklarımızı bu hazineden mahrum etmiyoruz.Pazı—bir A vitamini deposu olan pazının da mutfağımızda önemli yeri vardır.


İçerdiği folik asit ve demirle kansızlığı önlemektedirH er türlü yemeği,böreği., salatası yapılmaktadır.Yaz ve kış mevsimlerinde bulunmaktadır. Pırasa-- Bol pırasa yendiğinde sindirimin kolaylaştığı bilinmektedir ,magnezyum,demir,kalsiyum potasyum,fosfor,B3, C vitaminleri yönünden çok zengindir. Zeytinyağlı.kıymalı yemeği yapılır.börek içi olarak kullanılır,çorbası ve dolması yapılır. Bu üç yeşili mutfağımızdan eksik etmiyelim hanımlar.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.