18 Ocak 2008 Cuma

PROFİTEROL

PROFİTEROL

Malzemeler—2,5 çay bardağı su—2 tatlı kaşığı toz şeker—50gr. margarin—1,5 su bardağı un—2 çorba kaşığı mısır nişastası—4 yumurta bu malzemeler profiterol hamuru içindir 6 kişiliktir.

Krema için malzemeler—3 çorba kaşığı un—7 çorba kaşığı toz şeker—yarım litre süt—50 gr.margarin—1 yumurtanın sarısı—2 paket vanilya—1 limonun rendelenmiş kabuğu.

Yapılışı—Önce hamuru hazırlamak için su,şeker ve margarini bir tencerede kaynatalım un ve nişastayı yavaş yavaş karıştırarak kaynayan şekerli suya katalım iyice koyulaşana kadar pişirelim.ocaktan alıp soğumasını bekleyelim.soğuyunca içine teker teker yumurtaları kırıp pürüzsüz bir hal alana kadar yumurtaları hamura yedirelim.


Fırın tepsimize yağlı kağıt yayalım.yaptığımız karışımı sıkma torbasına alarak aralıklı olarak tepsiye sıkalım.150 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.pişen hamurlarımızı biraz soğuttuktan sonra enine ikiye kesip içine kremayı dolduralım.

KREMA yapılışı—un,şeker,süt,yumurta sarısını iyice çırpıp muhallebi gibi pişirelim ocaktan indirmeden vanilya ve margarin ekleyip bir taşım kaynatalım.içine rendelenmiş limon kabuğu ilave ederek soğutup hamurların içine dolduralım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.