3 Ocak 2008 Perşembe

SÜTLAÇ

SÜTLAÇ


Malzemeler

4 su bardağı süt—yarım su bardağı pirinç—1 su bardağı su—1,5 su bardağı toz şeker—1 çorba kaşığı nişasta—1 paket vanilya—1 tatlı kaşığı tarçın.

Yapılışı

Pirinçleri ayıklayıp iyice yıkayın.tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su ekleyip ateşe koyun. Suyunu çekene kadar pişirin.Nişastayı 1 çay bardağı sütte ezin.toz şekeri,kalan sütü,nişastalı sütüde pirince ekleyerek pişirin.Sürekli tahta kaşıkla karıştırıp üzeri göz göz olunca yani koyu kıvama gelince vanilyayı ekleyip ateşten indirin.Kaselere boşaltın üzerlerini tarçınla süsleyip buz dolabında birkaç saat bekletip servis yapın.Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.