3 Ocak 2008 Perşembe

Limonata

Limonata

Malzemeler

7 adet limon—1 su bardağı toz şeker—yarım demet taze nane.

Yapılışı

Limonları yıkadıktan sonra kurulayıp rendenin ince tarafı ile üzerlerini rendeliyelim.sularınıda iyice sıkalım.taze nane yapraklarını yıkayıp temiz bir tülbentin içine top gibi saralım.bir tencerenin içine limon suyunu koyalımiçine rendelediğimiz limon kabuklarını ve şekeride koyarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.Bu limon konsantresini zevkinize göre soğuk su ile inceltebilirsiniz.

Servis yapmadan 10 dakika önce sürahiye alacağınız limonatanın içine naneli tülbentide bırakabilirsiniz.soğuk servis yapın.Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.