3 Ocak 2008 Perşembe

Cevizli Kısır

Cevizli Kısır

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur—2 su bardağı kaynar su—yarım demet taze soğan—yarım demet maydanoz—yarım demet taze nane—200 gr. ceviz içi—1 çorba kaşığı biber salçası—yarım su bardağı sıvı yağ—2 limonun suyu—1,2 salata yaprağı—2 domates—tuz—birkaç dilim kırmızı turp.

Yapılışı

Taze soğan,maydanoz,naneyi yıkayıp incecik kıyın.ceviz içlerini iri parçalar halinde kırın.Bulguru derin bir kaba alın üzerine kaynar suyu döküp kapağını sıkıca kapayın.bulgur kabarana kadar bekleyin.Bulgur kabarıp yumuşayınca biber salçası ve tuzu katıp3 dakika yoğurun.doğranmış soğanı,naneyi maydanozu,cevizi,sıvı yağı, limon suyunu ilave edip iyice karıştırın.servis tabağına salata yapraklarını dizip üzerine kısırı yayın ve üstünüde turup,domatesle süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.