10 Şubat 2008 Pazar

Yufkalı Makarna

Fırında Yufkalı Makarna-----

Malzemeler----Yarım paket Makarna--2 adet yufka--Bir çay bardağı yoğurt--Bir çay bardağı sıvı yağ--- Bir su bardağı ufalanmış peynir Kaşar veya tulum peyniride olabilir--- 3 yumurta, tuz, yarım demet maydanoz.


Yapılışı-- Bol tuzlu suda Makarnamızı haşlayıp, soğuk sudan geçirerek süzelim.Diğer tarafta üç yumurta,yoğurt,ve bir bardak sıvı yağ iyice çırpılır.Maydanoz yıkanıp ince ince kıyılır ve peynir ile karıştırılır.Fırın tepsisini hafifçe yağlıyarak yufkamızın birisini tepsiye kenarları dışa taşacak şekilde yayalım.Peynirli Maydanoza yumurtalı karışımın yarısını ilave ederek iyice karıştıralım bu arada tuzu unutmayalım, sonra bu karışımı tepsideki yufkamızın üzerine döküp her tarafına yayalım.İkinci yufkamızı da üzerine yerleştirelim, alt yufkanın kenarlarını ikincinin üstüne gelecek şekilde kıvırarak kalan yumurtalı harcı iyice üstüne sürelim ve önceden ısıtılmış fırına vererek orta ısıda üzeri kızarana dek pişirelim.Biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.